maandag 12 januari 2015

Welkom

Welkom op deze blog, letten op de kleintjes nieuwe stijl!

Sinds een aantal jaar heb ik een redelijk goed overzicht van onze geldzaken. Ik weet hoeveel er binnenkomt en hoeveel eruit gaat. Ook weet ik hoeveel ik ergens aan kan uitgeven zonder in de problemen te komen. Dat geeft rust en zekerheid. Als je weet waar je aan toe bent, slaap je rustiger en kom je minder voor (negatieve) verrassingen te staan. Als je alles netjes op een rijtje hebt, dan zie je ook gemakkelijker waar je op kunt besparen en op welke manier je dus geld kunt over houden.
Omdat ik er zoveel aan heb gehad door daadwerkelijk overzicht te hebben wil ik dat ook doorgeven aan anderen.

Natuurlijk zijn er op internet heel veel besparingstips te vinden. Ook zijn er overal handige tools te vinden om een beter overzicht te krijgen van je geldzaken. Maar als je net begint is het soms lastig om te beginnen. Want waar moet je beginnen? Helemaal als er nog ongeopende enveloppen liggen kan het lastig zijn om de stap daadwerkelijk te nemen. Ook lijkt het dat je zovéél moet doen. Zoveel gegevens opzoeken en berekenen, dat het kan zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Dat je dan dichtklapt en dat je dan helemaal niets meer doet.

Daarom start ik hier binnenkort met een stappenplan om stap voor stap je te helpen om inzicht te krijgen in je geldzaken. Elke dag een nieuwe stap. Eigenlijk moet ik zeggen stapje, want door kleine stapjes te nemen kom je uiteindelijk ook bij je doel, maar begrijp je ook nog eens wat je aan het doen bent. Elke dag zal gepaard gaan met een opdracht(je). Je zult het uiteindelijk zelf moeten doen en dus moet je ook zelf aan het werk. Het voordeel van kleine opdrachten is dat het weinig tijd kost om het uit te voeren en ook dat als je een dag mist je gemakkelijk de dag weer inhalen.

Voor wie is dit stappenplan bedoeld? Voor iedereen die meer overzicht wil krijgen in zijn geldzaken, maar niet goed weet hoe je het aanpakt en hoe je moet beginnen. De één zal het sneller oppikken dan een ander en dat geeft helemaal niets, want je moet het doen voor jezelf. Ik zou het leuk vinden als je mee doet, doe het voor jezelf. Houd deze blog in de gaten, zodat je precies weet wanneer het stappenplan gaat beginnen. Warm je alvast maar een beetje op!

15 opmerkingen:

 1. Super!! Goed dat je dat doet, ik denk dat er veel behoefte aan is :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een leuke achtergrond heb je gekozen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh super, ik ga het zeker volgen. Ik ben net vanmorgen begonnen met alles op een rijtje zetten, eerst maar eens alle papieren uitzoeken en opruimen. Goed overzicht hebben op de financiën lijkt mij fijn.
  Groetjes, Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Er zijn vast mensen die hier dankbaar gebruik van zullen maken. Succes met het verloop van dit blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik vindt die achtergrond erg druk als je wilt lezen te fel.
  Verder ga door met je blog!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou graag mee willen lezen. Maar door mijn dyslexie is dat met deze achtergrond niet mogelijk. Kunt u dat misschien aanpassen?

  BeantwoordenVerwijderen
 7. helaas kan ik ook door de achtergrond niet meelezen, het is te druk aan mijn hoofd.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dank je wel voor het aanpassen van je site.Heel fijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wat leuk, ik ga je volgen. Ik heb je blog pas ontdekt. Toevallig ben ik zelf sinds paar weken bezig met kasboek en heb ik wat boeken gelezen over consuminderen en je eigen boekhouding. Dus het is helemaal mijn interesse gebied.

  BeantwoordenVerwijderen