dinsdag 20 januari 2015

Dag 2: noteren en papieren zoeken

Vandaag gaan we gewoon door met bonnetjes bewaren en de uitgegeven bedragen opschrijven. Als je dat elke dag blijft doen, dan wordt het een gewoonte en dan ben je minder geneigd om dingen te vergeten. Weet je trouwens dat als je de bonnetjes bewaard en elke avond even de bedragen opschrijft dat je steeds bewuster met geld omgaat en vanzelf (iets) minder gaat uitgeven? Dat is toch mooi meegenomen!

Verder stuur ik je vandaag het hele huis door. Alle papieren, enveloppen en mappen die ook maar iets met geld te maken hebben ga je verzamelen. Als je niet meer alles op papier krijgt, maar digitaal, dan kun je die papieren uitprinten. Of je maakt een mapje aan op je computer waar je ze inzet als je ze hebt gedownload. Zo hoef je er niet meer naar te zoeken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bankafschriften, loonstrookjes, verzekeringspolissen etc. Met name bankafschriften zijn maar beperkte tijd beschikbaar, dus download ze op tijd, zodat je de bankgegevens van het laatste jaar altijd meteen kunt inzien.
Als je de papieren niet uitprint is het belangrijk dat je regelmatig een back up maakt van je computer.

De overige papieren die in huis rondzwerven verzamel je, daar gaan we morgen mee verder. Heb je alles al netjes in een map zitten? Dan heb je een makkie en pak je gewoon je map erbij.

3 opmerkingen:

  1. Ik ben benieuwd wanneer je mensen gaat vertellen dat ze echt iets moeten doen, hahaha. Je neemt de tijd... suspense en zo...!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bij mij gaat het de la in ;-). En aan bonnetje doe ik niet, ik pin alles en mijn bank overzicht is mijn kastboek.

    BeantwoordenVerwijderen