dinsdag 13 januari 2015

Verschillende manieren

Voordat ik begin met het stappenplan bespreek ik eerst wat algemene dingen.
In mijn stappenplan beschrijf ik mijn eigen beeld hoe je goed inzicht kunt krijgen in je eigen geldzaken. Dit is hoe ik het voor mij zie als een goede manier. Maar ik zal nooit beweren dat mijn manier de enige juiste is. Er zijn verschillende manieren die je inzicht verschaffen in je financiële situatie. Dat is helemaal niet erg, want nogmaals, je doet het alleen voor jezelf, om mij hoef je het natuurlijk niet te doen. Ik kies voor één manier, want het wordt alleen maar onduidelijker als ik verschillende manieren door elkaar heen gebruik.

Dit betekent meteen ook dat mijn stappenplan vooral een handvat is. Je kunt je eigen draai er aan geven als je dat wilt. Het is vooral belangrijk dat je weet wat je doet, om uiteindelijk een goede grip te hebben op je financiën.

Ben je handig met computers of juist helemaal niet? Er zijn programma's die je kunt downloaden waarmee je je inkomsten inzichtelijk kunt maken. Verschillende zijn gratis en soms moet je ervoor betalen. Ik doe dat niet. Ik wil precies weten wat ik aan het doen ben en als ik iets wil toevoegen dan wil ik dat gemakkelijk kunnen doen. Daarom gebruik ik geen voorgeschreven programma, maar maak ik in mijn stappenplan gebruik van excel. Tegelijk laat ik zien hoe je het doet op papier, als je niet zo heel handig bent met een computer, zou ik dat aanraden. Gewoon met pen en papier en je komt een heel eind!

Ik heb trouwens de achtergrond aangepast, ik hoop dat het nu voor iedereen goed te lezen is, anders probeer ik nog wat anders!

4 opmerkingen:

 1. Dank je wel voor het aanpassen. Ik kan het nu prima lezen. Super.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Héé, ik draai me even om en het ziet er meteen heel anders uit! Ook leuk dit!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. echt heel fijn dat je dit wilde doen, ik ga je trouw volgen!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Fijn dat je alles in kleine stapjes gaat uitleggen,kan ik ook mee doen.
  gr Jose

  BeantwoordenVerwijderen