zaterdag 28 februari 2015

Februari

Oei...! Wat is het hier een tijd stil geweest! Niet mijn bedoeling, maar het is vanwege persoonlijke omstandigheden zo gelopen. Ik hoop vanaf maandag de draad weer op te pakken.

In elk geval is februari alweer voorbij. Dat betekent dat de eerste volledige maand waarbij je (als het goed is) alles hebt opgeschreven voorbij is. Nu weet je dan ook wat je precies in februari hebt uitgegeven. Met name de dingen die meestal niet wekelijks terugkomen is het van belang om te zien wat je in een maand eraan hebt uitgegeven. Ook al geeft dat af en toe een verkeerd beeld, want ook in de ene maand kunnen sommige uitgaven hoger of juist lager liggen dan in een andere maand. Te denken valt hierbij bijvoorbeeld aan benzine als je niet zo heel vaak de auto gebruikt, maar ook aan kleding of cadeautjes.

Door een hele maand in kaart te brengen qua financiën heb je wel een redelijk beeld gekregen. Hierbij moet natuurlijk nog wel worden opgemerkt dat februari een erg korte maand is en dat de andere maanden wel een paar dagen langer zijn. Dit kan van invloed zijn op bijvoorbeeld de boodschappen als je in januari of in maart wel drie hele dagen extra voor eten moet zorgen. Tegelijk weet je dat van tevoren, dus kun je er op anticiperen.

Dit eerste overzichtje van de maand februari kunnen we al wel later gebruiken om het in te passen en te vergelijken met de maandelijkse begroting. Geef je zoveel uit als dat je wilt volgens je begroting (of als je mag uitgeven om toch rond te komen)? Of geef je juist meer uit dan wenselijk is? Natuurlijk kun je ook minder uitgeven dan kan, wat doe je dan met het overgebleven geld?
Zoals gezegd hoop ik komende week de draad weer op te pakken en gaan we verder met de maandelijkse begroting en gaan we door met bonnetjes bewaren en uitgaven noteren!

4 opmerkingen:

 1. Het lukt ons nog steeds elke maand binnen ons opgestelde budget te blijven. Overgebleven geld gaat in de spaarpot!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben hier ook al een tijdje mee bezig. Vorige zomer gaf mijn adviseur aan dat het wel heel goed zou zijn als ik mijn uitgaven en inkomsten goed zou gaan bijhouden, omdat ik hierdoor zou kunnen besparen op 'nutteloze' dingen en juist meer geld uit kan geven aan de dingen waar het wel nodig voor is. Erg handig advies geweest toen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Your blog was absolutely fantastic!
  Great deal of great information & this can be useful some or maybe the other way.
  Keep updating your blog,anticipating to get more detailed contents.
  ผลบอลเมื่อคืน

  BeantwoordenVerwijderen